Näin jäsenyys hyödyttää

LAKI- JA TYÖEHTONEUVONTA

Journalistiliiton edunvalvontayksikössä, edunvalvontajohtajan alaisuudessa, työskentelee viisi lakimiestä ja yksi työehtoasiamies. Työehtoasiamiehellä ja yhdellä lakimiehistä on journalistitausta. Jäsenenä saat heiltä neuvontaaesimerkiksi työsuhteen juridisissa kysymyksissä. Saat asiantuntevaa apua myös mm. sananvapaus-, tekijänoikeus- ja sopimuskysymyksissä sekä muissa laki- ja työehtoasioissa. Voit esimerkiksi selvittää, onko määräaikainen työsuhteesi tai irtisanomisesi laillinen tai oletko varmasti oikeassa palkkaluokassa.

Freelancereita autamme esim. saamatta jääneiden palkkioiden perinnässä ja neuvotteluissa toimeksiantosopimuksista. Tarjoamme neuvontaa niin kasvokkain, puhelimitse, sähköpostitse kuin monenlaisissa koulutustilaisuuksissakin.

Sovittelemme esimerkiksi jäsentemme työsuhteen päättämiseen liittyviä kiistoja. Tarvittaessa edustamme jäseniämme oikeudessa. Olemme voittaneet noin 90 prosenttia oikeusjutuistamme. Jos et ole jäsen ja joudut palkkaamaan asianajajan omaan laskuusi, kulut voivat vastata monen vuoden jäsenmaksuja.

Lakimiehemme ja työehtoasiamiehemme myös neuvottelevat viestintäalan työehtosopimuksista ja valvovat niiden noudattamista.

Jäsenemme voivat soittaa laki- ja työehtoneuvontapuhelimeen (arkisin kello 13–16) tai kirjoittaa osoitteeseen lakimies@journalistiliitto.fi. Suorat numerot löytyvät yhteystietosivuiltamme.

PRESSIKORTTI

Jäsenemme saavat pressikortin, jolla he voivat osoittaa ammatillisen asemansa erilaisissa työtilanteissa. Kortilla pääsee maksutta mm. museoihin, näyttelyihin, messuille ja muihin tapahtumiin, myös ulkomailla.

HUOM! 1.6. 2019 jälkeen alkavissa jäsenyyksissä muovinen pressikortti toimitetaan jäsenelle ensimmäisen jäsenmaksun jälkeen.

ALENNUKSET

Jäsenenämme saat alennusta sadoista eri tuotteista ja palveluista. Keväällä 2015 Journalistiliitto liittyi Jäsenedut.fi-palveluun, ja jo parin viikon kuluttua kaksi tuhatta jäsentämme oli luonut sivustolle käyttäjätunnukset. Jäsenedut.fi:ssä saat alennusta esimerkiksi autovuokraamoista, matkailu- ja hotellipalveluista, vaatteista ja koruista sekä kuntosalimaksuista.

Jäsenedut.fi:n lisäksi liiton jäsenille on tarjolla myös muita alennuksia. Näitä tarjoavat mm. Royal-ravintolat, Viking Line, Teboil ja Long Play.

JÄSENVAKUUTUS

Vakuutusyhtiö Fennia tarjoaa Journalistiliiton jäsenille jäsenvakuutuksen. Siihen kuuluu

  • vapaa-ajan matkustajavakuutus, joka korvaa kulut esimerkiksi ulkomaanmatkalla tapahtuvasta sairastumisesta;
  • vapaa-ajan tapaturmavakuutus;
  • ammatillinen vastuu- ja oikeusturvavakuutus, joka korvaa mm. työssä aiheutetun henkilö- ja esinevahingon sekä työhön liittyvät oikeudenkäyntikulut;
  • liittoturvavakuutus, joka on voimassa järjestötehtävissä ja -tilaisuuksissa.

Lue lisää Journalistiliiton sivuilta.

TYÖTTÖMYYSKASSA

Työsuhteiset jäsenemme ovat useimmiten myös A-kassan jäseniä. Työttömyyskassa turvaa toimeentulosi jopa parin vuoden ajan, mikäli menetät työsi.

LOMAPAIKAT

Journalistiliitto omistaa lomataloja Saariselällä ja Vierumäellä. Jäsenemme saavat majoittua markkinahintoja huomattavasti halvemmalla. Jaamme vuosittain myös stipendejä, jotka oikeuttavat ilmaiseen oleskeluun lomakohteissamme.

Saariselän ja Vierumäen lisäksi jäsenyhdistyksillämme on omia lomapaikkoja, eli yhdistyksestäsi riippuen jäsenyys voi tarjota enemmänkin edullisia lomailumahdollisuuksia.

KOULUTUKSET JA MUUT TAPAHTUMAT

Liitto ja sen jäsenyhdistykset järjestävät vuosittain kymmeniä koulutustilaisuuksiaja matkoja. Tilaisuudet ovat jäsenille yleensä maksuttomia tai erittäin edullisia. Ulkomaan seminaarimatkoille on usein mahdollista hakea apurahaa.

Opit uutta ja tutustut kollegoihin!

TUKENASI TYÖPAIKALLA

Monella työpaikalla on liiton kouluttama luottamusmies ja työsuojeluvaltuutettu. He tuntevat työpaikan olosuhteet ja auttavat jäseniämme esimerkiksi paikallisissa neuvotteluissa.

JOURNALISTI

Kuuluessasi Journalistiliittoon saat ammattilehti Journalistin kotiin kannettuna 15 kertaa vuodessa.

MEDIAKUNTA

Journalistiliiton jäsenenä voit liittyä työosuuskunta Mediakuntaan, jonka tehtävä on helpottaa keikkatyön tekemistä. Mediakunta sopii sekä päätoimisille freelancereille että satunnaisia sivutöitä tekeville työsuhteisille, eläkeläisille ja opiskelijoille.

MAHDOLLISUUKSIA VAIKUTTAA

Journalistiliiton jäsenenä pääset myös vaikuttamaan ammattikuntasi asioihin. Voit pyrkiä esimerkiksi työpaikkasi luottamusmieheksi, jäsenyhdistyksesi hallitukseen, liiton valtuustoon tai erilaisiin asiantuntijatyöryhmiin. Tutustut kollegoihin, opit uutta, olet mukana kehittämässä alaa ja parannat omaakin ammatillista asemaasi.

MUUTA

Lakon sattuessa jäsenemme saavat toimeentuloa helpottavaa lakkoavustusta. Jaamme stipendejä, apurahoja ja palkintoja. Ajamme jäsentemme ja viestintäalan etuja monin tavoin.