Ajankohtaista

Työelämän jatkuvat hullut päivät myllertävät alaa ja ammattiyhdistystoiminta puolustaa jäseniään ristiaallokossa. Jukka-Pekka Nyrhinen raportoi Ylen ohjelmatyöntekijöiden seminaarista Tallinnassa.
Hallitus kokoontuu tarvittaessa 25.5 klo 16.00 ja vielä 15.6 klo 14.00 Härkälän kartanossa Somerolla.
Toimistomme lankapuhelimet ovat tänään mykistyneet ilman ennakkoilmoitusta, joten meidät tavoittaa jatkossa vain seuraavista nroista: Helena Pekarila 040 505 9794 ja Seppo Metso 040 519 0493. Mahdollisesti palaamme vanhanaikaisten lankapuhelimien käyttöön, mutta ei ole tietoa, minä päivänä tämä tapahtuu. Sähköpostiyhteydet toimivat ihan normaalisti.
Rahaston pääoman muodostavat Ylen tv-uutisten-, urheilun- ja ajankohtaisohjelmien juttujen myynnistä kertyvät tekijänoikeustulot, ns. rojaltit. Yleisradio ja Suomen Journalistiliitto (SJL) ovat sopineet näistä korvauksista ja Yle tilittää vuosittain korvaukset Ylen ohjelmatyöntekijät (YOT) ry:lle.
Journalistiliitto on tehnyt sopimuksen Yleisradion ohjelmien arkistokäytöstä. Kokonaissumma on 20 000 €/vuosi ja se jaetaan YOT:n (Ylen ohjelmatyöntekijät) ja FAO:n (Freelance ammattiosasto) jäsenille arkistokäyttöapurahoina. Summasta jaetaan siis 80% YOT:n ja 20% FAO:n jäsenille. YOT:n osuudesta myönnetään lisäksi 1600 euroa Vanhoille Ketuille (RTTL:n senioriosasto) käytettäväksi keskustelu- tai koulutusseminaariin, johon YOT:n eläkeläisjäsenet voivat osallistua.
Arkistoapurahojen hakuaika päättyi viime perjantaina ja johtokunta jakaa apurahat maanantai-iltana 8.2.
RSS ATOM