Arkistokäyttöapurahat jaettiin eilen

9.2.2016

Journalistiliitto on tehnyt sopimuksen Yleisradion ohjelmien arkistokäytöstä. Kokonaissumma on 20 000 €/vuosi ja se jaetaan YOT:n (Ylen ohjelmatyöntekijät) ja FAO:n (Freelance ammattiosasto) jäsenille arkistokäyttöapurahoina. Summasta jaetaan siis 80% YOT:n ja 20% FAO:n jäsenille. YOT:n osuudesta myönnetään lisäksi 1600 euroa Vanhoille Ketuille (RTTL:n senioriosasto) käytettäväksi keskustelu- tai koulutusseminaariin, johon YOT:n eläkeläisjäsenet voivat osallistua.

Myöntöperiaatteet

- Apurahoja myönnetään oman ammattitaidon kehittämiseen ja syventämiseen tähtääviin opintoihin, sekä yleissivistävään itsensä kehittämiseen, mm. kielitaidon parantamiseen. Apurahoja ei siis myönnetä perustason opintoihin.

- RTTL:n koulutusrahaston tai Jokesin apurahat eivät vaikuta arkistokäyttöapurahojen myöntämiseen. Apurahaa ei ilman perusteltua syytä myönnetä ennen kuin kolme vuotta on kulunut edellisen apurahan myöntämisestä.

Tänä vuonna apurahaa haki 89 henkilöä ja haettu summa oli yhteensä 116426,99 euroa. Apurahaa myönnettiin yhteensä 14235 euroa ja sen sai 16 henkilöä. Apurahaa hakeneet saavat tänään tiedon, onko apuraha myönnetty vai ei.